CACHAREL İLE DESENLERİN HİKAYESİ

Marakeş yolculuğu, doğallığı vurgulayan, gösterişten uzak yapılar ile başladı. Bu nedenle Cacharel İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu pigment boyalar, kök renkler ve doğal kumaşlar oluşturuyor. Eski şehrin kapıları önünde, doğal kırmızı taşlardan yapılan tarihi binalardan, gizemli atmosferden ve sanat eserlerinden ilham almamak mümkün değil. Marakeş’in yaşanmışlık dolu hikayesi, mistik şehrin renkleriyle buluşup otantik desenlere ilham kaynağı oluşturuyor. Koleksiyon Fas kırmızısı, çivit mavisi, kök mavisi, kaktüs yeşili ve kum rengi gibi Marakeş denince aklınıza gelen renklerden oluşuyor.


    



    

        

Renk tonları; şehrin yapısı, tarihi ve Marakeş’in çinilerinden oluşturulan desen ve baskı detayları ile birleşiyor. Şehirden ilham alınarak yaratılan bu desenler, koleksiyonun romantik ve bohem kahramanı rolünde. Marakeş desenlerinde çizgi çok farklı şekilde kullanılıyor, çizgiye bakış açısı daha geometrik ve mimari. Cacharel bu koleksiyonda, çok renkli ve desenli olmak yerine oluşturulan formlar ile sade küçük detayları tercih ediyor.


        



    




    



    

        

Marakeş’te pazarlar, dokuma tezgâhları ile dolu. İplik, şehir için temel bir ilham kaynağı. Bu koleksiyon içerisinde oluşan tişörtler üzerindeki desenler için ipliğin hikayesi çok önemli. Cacharel markasının vazgeçilmezi olan şal desene ise kravat ve mendillerin üzerinde rastlayabilirsiniz. Marakeş bahçelerindeki birbirinden eşsiz çiçeklerden, yapraklardan ve şehrin mimarisinden ilham alınarak yaratılan desenler, Cacharel İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonu için baş kahraman.