Damatlık ve Takım Elbise Arasındaki Farklar

Damatlık ve takım elbise arasındaki fark ilk olarak yakada kendisini hissettirir. Damatlık modellerinde genel olarak şal yaka ya da kırlangıç yaka tercih edilir. Bunun yanında damatlık kombini yapılırken takım elbiselerde olduğu gibi kravat değil papyon kullanılması daha uygun olur. Damatlık ve takım elbise arasındaki fark en belirgin olarak bunlardır. Damatlık aksesuarları arasında sayabileceğimiz yelek ve kuşak, takım elbisede pek tercih edilmediğinden bu aksesuarlarla yapılmış bir kombin gördüğümüzde takım elbise kombini değil de damatlık kombini olduğunu düşünebiliriz. Smokin damatlık ise en çok kullanılan damatlık modellerindendir. Daha modern bir görünüme sahip olan smokin damatlıklar ağırlıklı olarak beyaz ya da siyah renk olarak tercih edilirler. Damatlık seçimleri ister smokinden ister takım elbiseden yana yapılsın gelinlik ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Organizasyonun yapılacağı mekan da tasarım ve renk konusunda belirleyici olacağından açık hava için renk seçimi daha canlı renklerden yana yapılabilir.

Damatlık Takım Elbise Modelleri

Damatlık Takım Elbise Modelleri

Takım elbise modelleri damatlık olarak herkesin tarzına uygun olacak şekilde hazırlanabilmektedir. Tüm beden tiplerine uyan modellerin bulunduğu takım elbiseler ile damatlar en mutlu günlerinde en şık hallerine bürünebilirler. Takım elbise aksesuarları olarak kol düğmeleri ve mendil kullanılarak damatlığa şık dokunuşlar katılabilir.

Damatlık ve takım elbise çeşitleri her beklentiye cevap verebilecek şekilde üretilirler. Fit bir görünüme sahip olmanızı sağlayan, bedeni saran kalıplarıyla dikkat çeken İtalyan kesim takım elbiseler son dönemlerde erkeklerin favorisi haline gelmiştir. Dar kesim ceket, pantolon ve gömleğin oluşturduğu bu takım elbise, diğer modellere göre daha kısa bir ceket boyuna sahiptir. Birbirinden farklı renk ve desenlere sahip gömlek ve kravatlar ile kombinleyerek uyumlu bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Smokin damatlık modelleri, tasarımlarındaki küçük detaylarla diğer takım elbise modellerinden ayrılırlar. Takım elbiseler günlük kullanımda da rahatlıkla kullanılabiliyorlarken smokinler günlük kullanım için uygun değillerdir. Fakat başta düğünler olmak üzere özel günlerde erkeklerin vazgeçilmezidir.

Renk ve kalıp seçenekleri smokinleri diğer takım elbiselerden keskin çizgilerle ayırır. Takım elbise modellerinde pek çok kesim seçeneği bulunurken smokinler genellikle dar kesim olarak karşımıza çıkar. Söz konusu renkler olunca da takım elbiselerin renk yelpazesi oldukça genişken smokinler de beyaz ve siyah renkler ağırlıktadır. Smokinlerin en çok bilinen tasarımlarından olan kuyruklu smokin damatlık modelleri arasında da yerini alır.

Damatlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Damatlık Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kadınların ve erkeklerin hayatında en önemli günleri olan düğün gününde herkesin gözü gelin ve damadın üzerinde olur. Gelin kadar şık görünmek isteyen damatlar için damatlık seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Böylece damatlar da göz alıcı bir görünüm elde edebilirler.

İlk olarak damatlar vücut tiplerini bilmelidirler. Gün boyu damatlığın içinde rahat etmeleri son derece önemlidir. Ayrıca seçilen model direkt olarak damadın tarzını yansıtacağından tarza uygun bir model seçilmesine dikkat edilmelidir.

Damatlık ve takım elbise sıkça birlikte anılan iki kıyafettir. Çünkü bir takım elbiseyi damatlığa dönüştürmek çok da zor değildir. Takım elbiseler kumaş seçimlerine dikkat edilerek ve şal yakalı tercih edilerek gerektiğinde damatlık olarak da kullanılabilirler. Damatlık ve takım elbise farkını biraz daha ortaya koymak isteyenler kravat yerine papyon takarak ve gömleğin üzerine kuşak bağlayarak daha net bir damatlık görünümü elde edebilirler. Cacharel damatlık ve takım elbise koleksiyonunu hemen inceleyebilir, kendi tarzınıza uygun modelleri keşfedebilirsiniz.