HEM SAKİN HEM DOĞAYA SAYGILI HAFTA SONU MEKANLARI

Hiç kuşkusuz ki İstanbul büyüleyici bir şehir… Boğazın muhteşem görüntüsü, çeşit çeşit lezzetlerle dolu sayısız restoran, yılın her zamanında aktif olan sanat dünyası, gezilecek onlarca kültür harikası… Yapılacakların asla bitmediği İstanbul, aşırı hareketli yaşantısından dolayı yorucu da olabiliyor. Hafta sonu İstanbul’dan biraz uzaklaşıp sakinliğin tadını çıkarmak isteyenler için İstanbul yakınlarında doğaya saygılı iki mekan önerimiz ile geliyoruz.

Sürdürülebilir Turizmin En Güzel Örneği Narköy

None

İstanbul’a iki saat mesafede Kocaeli’nin Kandıra bölgesinde, 100 dönümü aşan doğal alan üzerinde yer alan Narköy, Türkiye’nin ilk ekolojik otel ve eğitim merkezi. Ormanlar arasındaki konumuyla sizi başka bir dünyaya götüren otelde yediğiniz her şey organik; ek olarak odalardaki havlulardan temel eşyalara kadar her şey dönüştürülebilir malzemeden yapılmış.

Narköy’de hem yetişkinler hem de çocuklar için atölyeler düzenleniyor. Ekmek yapımından doğada var olma yöntemlerine, liderlik eğitimlerinden permakültür atölyesine kadar geniş bir alanda verilen eğitimlerle hem huzurlu hem de aktif bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Çocuklar sanat atölyesinde vakit geçirirken yetişkinler orman yürüyüşlerinin tadını çıkarabilir, güzel havalarda kısa bir yürüyüşün ardından sahile ulaşabilirsiniz.

Çam Ormanları Arasındaki Casa Lavanda

None

20 yıl önce taş ve ahşap başta olmak üzere tamamen doğal malzemeler kullanılarak inşa edilmiş olan Casa Lavanda, Şile’nin Ulupelit Köyü’nde bulunan bir butik otel ve etkinlik mekanı. Vintage dekorasyonu ile sakin bir atmosfer sunan Casa Lavanda’da doğal ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilen malzemelere ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına öncelik veriliyor.

Casa Lavanda’nın rafine Akdeniz mutfağından örnekler görebileceğiniz restoranındaki ürünler Türkiye’nin dört bir yanından geliyor, bu sayede yerel üreticilere de destek oluyorlar. İstanbul’a 45 dk mesafede olduğu için günübirlik olarak da ziyaret edebileceğiniz Casa Lavanda’da sakin doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Doğa sporlarına ilginiz varsa yolculuk öncesinde çok yakındaki Yeşil Vadi Doğa Sporları Kulübü’nün etkinliklerini kontrol etmenizi de öneririz.