Home – Office Çalışanlara Tavsiyeler

Tüm dünyada milyonlarca kişi evden çalışmaya başladı. Home Office şeklinde çalışmak kimileri için rüya gibi görünse de belirli kurallar çerçevesinde hareket etmeyi gerektiriyor. İş süreçlerinin evden yönetildiği bu sistemde özel hayat ile iş hayatının mutlaka birbirinden ayrılması gerekiyor. Ayrıca alışık olduğumuz kahve molaları ve arkadaş sohbetlerinden uzak çalışmak ev içerisinde farklı bir disipline adapte olmayı gerektiriyor. Evden çalışanlar için birkaç küçük adımla motivasyonu ve verimliliği artıracak önerilerimizi sizler için sıraladık:

Kendi ofisinizi kurun

Kendi ofisinizi kurun

Evde olmak evin her bölümünü çalışma ortamına çevirme şansı sunuyor. Evin en sessiz köşesini belirleyin ve kendi ofisinizi yaratın. Çalışma süreçlerinizde işe giderken yaptığınız gibi aynı saatte yatmaya ve kalkmaya devam edin. Uzun bir süre boyunca gün boyu pijamalarla oturmak iyi hissettirmez, bu yüzden sabah kalkınca üstünüzü değiştirin. Rutin bir şekilde hareket etmeniz adaptasyon açısından size destek olacaktır.

Planlama yapın

Planlama yapın

Özellikle alışık olmayanlar için evden çalışmakla ilgili en zorlayıcı şeylerden biri dikkat dağınıklığıdır. Bu yüzden kendinize katı davranın ve günün başlama ve bitiş saatlerine sadık kalarak ilerleyin. 10 dakikalık ufak bir iş için masadan kalktıktan sonra tekrar odaklanmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir. Zamansal aksamalar yaşamamak için günlük ve haftalık yapacaklar listesi hazırlayın. Gün sonunda listenizi tekrar gözden geçirin ve tamamlayabildiğiniz işlere göz gezdirin.

 

Sürekli iletişimde olun

Sürekli iletişimde olun

Gün boyu yalnız çalışma sırasında mutlaka etkileşim halinde olmaya özen gösterin. İş arkadaşlarınızla mail üzerinden konuşmanın ötesine geçin ve haftalık video görüşmeleri yapın. Konuşmanın olumlu etkisi olacak ve sizi canlandırıp daha verimli kılacaktır. Bu yöntem iş için olduğu gibi sosyal bağlantıları kaybetmemek açısından da yararlı olacaktır. Evden çalışmanızın sosyal ilişkilerinizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin.