Takım Elbisede Mendil Kullanımı Nasıl Olmalı?

Takım elbiseler, erkeklerin iş ve sosyal hayatlarının yanı sıra özel günlerinde de giymeyi tercih ettikleri kıyafetlerin başında geliyor. Çeşitli aksesuarlarla zenginleştirebileceğiniz takım elbisenin değişmez parçalarından biri olan mendiller, geçmişten günümüze birçok farklı stilde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Takım elbise kombinlerinde, tarzınızı tamamlayan cep mendilini seçerken kumaşın yapısını ve boyutunu belirlemek oldukça önemli. Mendilinizin gün boyunca, duruşu bozulmadan aynı şekilde kalabilmesi için takım elbisenize uygun olması kadar katlanma şekli de önemli rol oynuyor.

Takım Elbise Mendili Katlama Teknikleri

Takım elbise mendilini katlamada dikkat edilmesi gereken ilk detaylardan biri, seçtiğiniz cep mendilinin yapısal olarak vereceğiniz şekle uygun olması. Örneğin; çok kaygan bir kumaş seçmek mendilin şekil almasını zorlaştırmasının yanında, takım elbisenizin cebinde şık bir görüntü oluşturmaz. Bu sebeple  kolay şekil alabilen kumaşlardan yapılmış mendilleri seçmek size büyük bir avantaj sağlar.

Takım elbise mendil katlama teknikleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan ‘’Başkanlık Katlaması’’ kare boyutlarda bir kumaşı ikiye katladıktan sonra, ortaya çıkan iki katlı kumaşın bir ucunu da cebe sığacak şekilde katlayarak oluşturulan katlanma biçimidir. Bu teknik genellikle günlük kullanıma uygun takım elbiseler için tercih edilen yöntemlerden biridir.

Takım Elbise Mendili Katlamada Geometrik Şekiller

En sık kullanılan takım elbise katlama şekillerinden biri olan ‘’Üçgen Katlama’’ da genellikle özel günlerde tercih edilen takım elbise mendil katlama şekillerinden biridir. Bu teknikte kare formda bir cep mendili, ortadan çapraz olarak katladıktan sonra meydana gelen üçgen şeklin iki ucunun, ortada birleşeceği şekilde katlanarak oluşur. Uçları içerde kalacak şekilde takım elbisenizin cebine yerleştirdiğiniz mendil, kombininize oldukça şık bir hava katar.

Takım elbise mendil katlama önerileri arasında yapımı en kolay tekniklerden biri olan ‘’Puf Katlama’’ için yapmanız gereken şey ise, kare cep mendilini ortadan tutarak köşeleri aşağı sarkıtmak olacak. Kumaşı elinizin etrafına sararak bir tüp şekli oluşturup cebinize sığacak biçimde şekil almasına izin verdikten sonra, kumaşın sadece yuvarlak üst kısmı görünecek şekilde cebinize yerleştirebilirsiniz. Hızlı hazırlanmanız gereken bir günde bu tekniği rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Tarzınıza uygun takım elbise mendillerini, Cacharel’in farklı desen ve boyutlara sahip ürünleri arasından seçebilirsiniz.


Ceket Mendili Katlama Yolları

Erkek kombinlerinde en fazla kullanılan aksesuarlardan biri olan mendiller, değişen takım elbise ve ceket modelleriyle birlikte birçok farklı kalıp ve renk seçeneğiyle son halini aldı. Geçmiş zamanlarda sadece takım elbiselerle birlikte kullanılan mendiller, günümüzde slim fit ve blazer gibi spor formlara sahip ceketlerle birlikte de kullanılmaya başlandı. Ceketler için mendil katlama günlük kullanıma uygun olması açısından sade bir şekil ve tarza sahip olmalı. Örneğin mendili ikiye katlayarak cebinize yerleştirebilir ya da elinizde biraz kırıştırarak cebinizde hoş durmasını sağlayabilirsiniz.

Takım elbiselerin yanı sıra dar kesim ceketlerle kullanıldığında da oldukça şık bir görüntü yaratabileceğiniz mendiller, son zamanlarda geçmişte olduğu gibi sık kullanılan aksesuarlar arasında göze çarpıyor.


Spor Kombinlerde Mendil Nasıl Katlanmalıdır?

Spor ve slim fit kesimli ceket mendili katlama seçenekleri arasında genellikle daha sade görüntü oluşturan teknikler kullanılıyor. Kare katlama olarak bilinen, kumaş parçasının yalnızca ortadan ikiye katlanmasıyla ortaya çıkan teknik, ceketle oluşturduğunuz kombinler için doğru bir tercih olacaktır. Takım elbiselerde sık sık kullanılan katlama yollarından biri olan ‘’Üçgen Katlama’’ise, spor ceket kombinlerinde tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri.

Şık ve sade bir kombine kolaylıkla uyum sağlayacak cep mendilleri, gündelik  ve özel hayata uygun renk ve tasarımlarıyla Cacharel’de sizleri bekliyor.


Cacharel mendil modellerini keşfetmek için tıklayın