Takım Elbisede Drop Ne Demek?

Takım elbise modelleri, erkek giyim modasının en şık parçaları arasında yer alıyor. Kombinlerinde zamansız bir şıklık ve maskülen bir enerji yansıtmak isteyen erkekler, her mevsimde rahatlıkla takım elbise modellerini tercih edebiliyor. Ancak bir erkeğin en şık halini yansıtabilmesi için takım elbise modelinin üzerine tam oturması oldukça önemlidir. Takım elbisede “drop” terimi ise tam olarak bu noktada öne çıkıyor. Daha önce drop kelimesini duymadıysanız “Takım elbise drop ne demek?” ya da “Erkek takım elbise drop nedir?” gibi soruların yanıtını aramış olabilirsiniz. En basit şekilde açıklamak gerekirse, erkek takım elbisede drop terimi, bir takım elbise modelinin üzerinize olması için gereken ölçüyü ifade eder. Drop bilgisine sahip olmanız, takım elbise modelinizin size uygun olarak hazırlanmasını sağlar. Bu yazımızla, “Drop bedenimizi nasıl öğrenebilirsiniz?” sorusuna yanıt bulacak, drop ölçülerinin nasıl alındığını ve ideal takım elbise bedeninizi nasıl belirleyebileceğinizi kolaylıkla öğrenebileceksiniz... İyi okumalar!

Takım Elbise Drop Ölçüleri Nelerdir?

Takım Elbise Drop Ölçüleri Nelerdir?

Erkek takım elbise drop ölçüsü, tercih ettiğiniz takım elbisenin vücudunuza uyum göstermesini sağlayan önemli bir değerdir. Genellikle bu ölçü takım elbiselerde ve ceket modellerinde kullanılır. Genellikle spor erkek kombinlerinde çok fazla kullanılmadığı için, spor ve günlük tarzda giyinmeyi seven kişiler için bu terim yabancı gelebilir. Takım elbisenin kalıp ölçülerini ifade eden drop ölçüsü, markaların standart olarak kullandıkları ölçü birimleri arasında diyebiliriz. İşinin ehli olan kaliteli giyim markaları bu drop ölçülerini kullanarak, tercih edilen kıyafet modellerinin müşterileri üzerinde çok daha şık bir duruş sergilemesine imkan tanıyor. Erkek takım elbise drop ölçüleri, göğüs, bel ve boy arasındaki genel orantının oluşturulmasını sağlar.

Birbirinden farklı vücut tipine sahip erkeklerin rahatlıkla kendi beden ölçülerine uygun takım elbise kombinini oluşturmasını sağlayan drop ölçüleri, genel olarak 4 sınıfa ayrılmaktadır. Ortalama boy ve kilodaki kişiler için drop ölçüleri 6 olarak belirlenmiştir. Standart ölçüler genellikle 6 ile belirtilmektedir. Kısa ve geniş hatlara sahip kişiler için ise drop ölçüsü 4’tür. Drop 7 ya da 8 olarak ifade edilen ölçü ise uzun ve ince yapılı erkeklere özel kullanılan ölçüdür.

Takım Elbise Drop Hesaplama Nasıl Yapılır?

Takım Elbise Drop Hesaplama Nasıl Yapılır?

Takım elbise drop hesaplama işlemi oldukça basit ve pratik bir süreçtir diyebiliriz. Erkek takım elbise modellerinin vücutlarına çok daha iyi uyum göstermesini isteyen her erkek, drop ölçülerini hesaplayarak seçimlerini buna göre yapabilir. Drop ölçüsünü hesaplamak için göğüs ve bel ölçülerinizi ölçmeniz yeterlidir.

Drop ölçünüzü tespit etmek için ise göğüs çevrenizden bel çevrenizi çıkararak, sonucu ikiye bölmeniz yeterlidir. Örneğin göğüs çevreniz 110 cm ve bel çevreniz 98 cm olarak ölçüldüyse 110 – 98 = 12 ve 12/2 = 6 şeklinde drop ölçünüzü öğrenebilirsiniz. Siz de drop bedeninizi öğrenmek için bir yakınınızdan yardım alarak vücut ölçülerini öğrenebilir ve drop ölçünüzü hesaplayabilirsiniz.

İdeal Takım Elbise Beden Ölçüleri Nasıl Belirlenir?

İdeal Takım Elbise Beden Ölçüleri Nasıl Belirlenir?

Takım elbise kombininizin kusursuz görünmesini istiyorsanız, vücut ölçülerinize tamamen uyum gösteren bir takım elbise tercih etmeniz oldukça önemlidir. Bu nedenle kendinize bir erkek takım elbise modelini satın almayı düşünüyorsanız belirli vücut ölçülerinizi not almanız gerekebilir. Bu ölçüler ise boy, göğüs ve kol çevresi, bel çevresi, bacak uzunluğu ölçüleri diyebiliriz.

Takım elbise ölçülerinizin en iyi şekilde alınması için ise bu konuda tecrübeli bir terziye gitmeniz gerekebilir. Erkek takım elbise kombinlerinizin en şık şekilde gözükmesini sağlayacak Cacharel takım elbise koleksiyonunu hemen inceleyebilir, drop ölçünüzü seçerek vücudunuza ve tarzınıza uyum sağlayacak modelleri keşfedebilirsiniz!