Tatil Bavulunda Neler Olmalı?

Tatile gitme fikri hepimizi heyecanlandırsa da söz konusu tatil bavulu hazırlama olduğunda biraz yorucu olabilir. Ancak uğraştırıcı ve zaman alıcı bir iş olan valiz hazırlamayı, birkaç ufak tüyo ile oldukça kolay ve basit bir hale getirebilmek mümkün. Önemli olan doğru tercihler yaparak planlı hareket etmek. Sizler için “Tatil bavulunda neler olmalı?” sorusunu faydalı tüyolar eşliğinde yanıtladık. İşte detaylar...

Sağlam, Kolay Taşınabilir ve Şık Valizler

Tatil valizinde olması gerekenler için bir liste oluşturmadan önce kıyafet, ayakkabı, aksesuar ve çeşitli eşyalarınızı güvenli, rahat ve kolay bir şekilde taşıyabileceğiniz bir valiz seçmenizde fayda var. Valiz seçimini yaparken öncelikli olarak göz önünde bulundurmanız gereken; ebat seçenekleri. Valizlerin ebatlarını ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçebilirsiniz. Ancak tatilde tüm bir yılın yorgunluğunu üzerinizden atarak tam anlamıyla dinlenmek için hem taşıması zor hem de yerleştirmesi zahmetli büyük valiz modellerini tercih etmemenizi öneriyoruz. Bu arada büyük ya da küçük fark etmeden tekerlekli valiz modellerini kullanarak eşyalarınızı taşımayı daha da kolaylaştırabilirsiniz. Valiz alırken farklı bölme ve cepleri bulunan modellere öncelik vererek ekstra depolama alanlarına sahip olabilirsiniz. Özellikle file bölmeli ve cepleri bulunan valizler ile değerli ve zarar görme ihtimali yüksek eşyalarınızı güvenle taşıyabilirsiniz.

Tabii ki seçtiğiniz valizin hem fiziksel darbelere hem de olumsuz hava koşullarına karşı dayanıklı olması da bir hayli önemli. Her ne kadar tatil için yaz ayları tercih edilse de kimse birden şiddetli bir yağmurun bastırmayacağından emin olamaz. Eşyalarınızın tek bir valize sığması mümkün değilse ikinci bir valiz kullanmak yerine seyahat çantalarını da tercih edebilirsiniz.

Yaza Uygun Havadar, Konforlu ve Tarz Kıyafetler

Otele tatile giderken alınması gerekenler arasında öncelik tabii ki kıyafetlerin. Kıyafet seçiminde ön planda tutmanız gereken unsur rahatlık ve konfor olmalı. Sıcak yaz aylarına uygun olarak hava akışı sağlayan kumaşlardan üretilmiş, serin ve ince kıyafet seçenekleri hem tatilinizi daha rahat geçirmenizi hem de tatil bavulunuzu hafifletmenizi sağlar. Yaz tatili bavul listesi için ilk sırada t-shirtler yer alır. Bisiklet yaka, V yaka ya da Polo yaka fark etmeden basic t-shirt modellerinin bavulunuzda en fazla yer kaplayan kıyafetler olmasını tavsiye ediyoruz. Casual bir şıklık sunan basic t-shirt modellerini hem gün içerisinde hem de özel bir mekana giderken rahatlıkla kombinleyerek kullanabilirsiniz. Bavulunuzda t-shirtlerin yanı sıra gömleklere de yer açmayı unutmayın. Stil sahibi erkeklerin vazgeçilmezi olan gömlekleri tek başına ya da basic bir t-shirtle kombinleyerek yaz ruhuna uygun tarz bir görünüm yakalayabilirsiniz. T-shirt ya da gömlek seçimi yaparken kumaş özelliklerine dikkat etmeye özen gösterin.

Sıcak yaz aylarında şıklığınızdan ödün vermeden konfora ulaşmak için t-shirtlerde pamuklu, gömleklerde ise keten kumaşlara öncelik verebilirsiniz. Tatil bavuluna bir ya da iki adet pantolon koymanız yeterli olacaktır. Pantolon için havadar kumaşıyla yaz sıcaklarını hissettirmeyen ve farklı dokusuyla dikkat çekici bir görünüm vadeden kanvas pantolon modellerini tercih edebilirsiniz. Bilhassa tatil sırasında özel bir geceye ya da etkinliğe gitmeyi planlıyorsanız kanvas pantolon modellerini kısa kollu yazlık gömlek modelleriyle kombinleyerek şıklığınızı garanti altına alabilirsiniz. Günlük kullanıma yönelik için ise kanvas pantolonları t-shirtlerle kombinleyebilirsiniz.

Bavulunuzda t-shirtlerden sonra en çok yer ayırmanız gereken kıyafetler tabii ki şortlar. Özellikle rahatlığı ve tarz görünümüyle ön plana çıkan bermuda şortları tatil için hazırladığınız bavula yerleştirdikten sonra pantolona bile ihtiyaç duymayabilirsiniz. Bermuda şortları da tıpkı kanvas pantolonlar gibi t-shirt ya da gömlek modelleriyle kombinleyerek günün dilediğiniz saatinde giyebilirsiniz. Tatilde vaktinizin çoğunu havuz başında ya da plajda geçirmeyi planlıyorsanız şort olarak deniz şortlarını tercih edebilirsiniz. Deniz şortları sadece yüzerken ya da güneşlenirken değil, gün içerisinde farklı aktiviteleri gerçekleştirirken de en rahat seçim olacaktır. Deniz şortları arasında karar verirken kısa süre içerisinde kuruyan özel kumaşlardan üretilen ve file iç astarları sayesinde konforlu bir kullanım olanağı yaratan modellere öncelik vermeyi unutmayın. Tasarımında cep bulunan deniz şortlarını tercih ederek de kullanışlı bir modele sahip olabilirsiniz.

None

Hareket Özgürlüğü Sağlayan Ayakkabılar

Tatil çantasında olması gerekenler arasında ayakkabılar da yer alır. Tatil valizi hazırlama sürecini kolaylaştırmak için farklı farklı stillerde birçok ayakkabı yerine her mekana uyum sağlayabilen casual ayakkabı modelleri arasından seçimde bulunabilirsiniz. Casual stil bir ayakkabı olarak sneaker’ları tercih edebilirsiniz. Günümüzde takım elbiselerle bile kombinlenebilen rahat, ergonomik ve şık sneaker modellerini gündüz ya da gece, sahilde ya da yemekte kısacası dilediğiniz mekanda ve dilediğiniz anda giyebilirsiniz. Tercih ettiğiniz sneaker’ın ana malzemesinin kumaş olması hem yaz sıcaklarında terlemenizi engelleyecektir hem de ayakkabıyı bavulunuza daha kolay yerleştirmenize olanak verecektir. Her daim klasik stilden yanaysanız sneakerlar yerine kumaş malzemeli loafer ayakkabı modellerini de tercih edebilirsiniz. Bağcıksız olduğu için kolay giyilen ve çıkarılan loafer ayakkabı modelleri ile yaz aylarında klasik stilden vazgeçmeden hareket özgürlüğünü ve rahatlığı yakalayabilirsiniz. Bavul hazırlama listesi yaparak bavulunuzda neler olması gerektiğine karar vermeden önce şıklığı, rahatlığı ve kaliteyi bir arada sunan Cacharel koleksiyonlarına göz atabilirsiniz. Valizlerden t-shirtlere, sneaker’lardan bermuda şortlara kadar tatilde ihtiyaç duyacağınız konforlu ve şık giysi, aksesuar ve ayakkabı tasarımlarının tümünü Cacharel’de bulabilirsiniz.